AnasayfaElektrikli Hizmet Arabalarının Bakımı ve Onarımı

Elektrikli Hizmet Arabalarının Bakımı ve Onarımı

Basın Bültenleri
Elektrikli Hizmet Arabalarının Bakımı ve Onarımı

Tatil yeri, hayvanat bahçesi ve tema park gibi ticari mülklerinizde çalışanlarınızın ve ziyaretçilerinizin kolayca dolaşabilmesi için elektrikli hizmet arabasını tercih edebilirsiniz. Bu kullanışlı araçların ömrünü uzatmak için ise dikkat etmeniz gereken birtakım noktalar mevcuttur. Elektrikli hizmet arabalarının bakımı için aşağıda sunduğumuz önerilere dikkat ettiğiniz takdirde çok daha uzun ömürlü ve güvenilir bir kullanım sağlamanız mümkün hâle gelir.

Hizmet arabaları, A noktasından B noktasına hızlı ve kolay bir şekilde gitmeyi kolaylaştırır. Bu arabaların bakımı da diğer ulaşım araçlarına kıyasla son derece kolaydır. Öyle ki bu durum, elektrikli hizmet arabalarının hizmet sahası dışında pek çok farklı mekânda da tercih edilmesine olanak sağlar. Elektrikli hizmet arabası, onarım ve bakımı itibarıyla her zaman kullanıcı dostu olan bir araçtır.

Elektrikli Hizmet Araçlarının Kullanım Alanları

Söz konusu elektrikli hizmet arabası kullanımı olduğunda akla ilk gelen alan hizmet sahalarıdır. Ancak bunun dışında hizmet arabalarından yararlanabileceğiniz farklı alanlar da mevcuttur. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Tarım ve bahçecilik çalışmaları için elektrikli hizmet arabası kullanılabilir. Pek çok amatör ya da profesyonel çiftçi, çalışma alanlarında bu tür araçlardan faydalanmaktadır. Çok daha sessiz ve pratik bir şekilde çalışan söz konusu araçlar, son derece ideal bir yardımcıdır.
  • Sanayi alanlarında elektrikli hizmet arabalarından yararlanmak mümkündür. Özellikle büyük sanayi alanları ve üretim tesisleri için TRAGGER Pro, gerek güvenlik önlemleri gerekse taşıma kapasitesi sayesinde oldukça avantajlıdır.
  • Havaalanı gibi ticari alanlarda TRAGGER Transfer serisi gibi elektrikli hizmet arabası çeşitleri tercih edilebilir. Bahsi geçen araçlar, sundukları yüksek konforun yanı sıra güvenli bir sürüş deneyimi de vadeder. Ayrıca ödüllü tasarımları sayesinde çalışan ve müşterilerin beklentilerini karşılamayı da başarır.

Eğer siz de çalışma alanlarınızda personelleriniz ya da müşterileriniz için elektrikli hizmet arabası arayışındaysanız TRAGGER ile iletişime geçebilirsiniz. TRAGGER’da ihtiyacınıza uygun bir model bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Elektrikli Hizmet Araçlarının Bakımı Neden Önemli?

Elektrikli hizmet arabalarının bakımı, geleneksel benzinli ve dizel motorlu araçlara kıyasla çok daha pratiktir. Bu tür araçların bakıma ihtiyacı oldukça azdır. Ancak bu, hiç bakım yapılmaması anlamına da gelmez. Özellikle batarya ve şarj sistemlerinin ömrünü korumak için söz konusu araçların bakımı son derece önemlidir.

Güvenli bir sürüş için elektrikli hizmet arabalarının fren sistemleri ve diğer sürüş aksamları düzenli olarak kontrol edilmeli, herhangi bir sorun olması durumunda onarımları gerçekleştirilmelidir. Elektrikli hizmet araçlarının bakımı, aracın performansını ve verimliliğini artırmanın yanı sıra ömrünü de uzatır.

Elektrikli Hizmet Araçları için Bakım ve Onarım Önerileri

Elektrikli Hizmet Araçları için Bakım ve Onarım Önerileri

Elektrikli hizmet arabalarının bakımı, gerçek performanslarını uzun yıllar boyunca koruyabilmesi açısından önem arz eder. Bakım açısından çeşitli hususlara dikkat ettiğiniz takdirde araçlarınızı hiçbir sorun yaşamadan son derece rahat bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Aşağıda elektrikli hizmet arabası onarımı ve bakımı için işinize yarayabilecek bazı önerilerde bulunduk. Bu tavsiyelere dikkat ederek aracınızın her zaman ilk günkü performansında kalmasını sağlayabilirsiniz.

Araçlarınızı Şarj Etmeyi Alışkanlık Hâline Getirin!

Elektrikli hizmet arabası kullanımında aracın şarjının her zaman tam olduğundan emin olmanız gerekir. Bir hizmet arabasının pili bittiğinde tekrar kullanmaya başlamadan önce onu naklederek şarj etmeniz önemlidir. Böylece ihtiyaç duyduğunuz her anda hizmet arabasını kullanmanız mümkün olur.

Su Seviyesini Düzenli Olarak Kontrol Edin!

Hizmet arabasının içindeki su seviyesini yakından takip etmeniz son derece önemlidir. Pillerdeki kurşun plakaların düzgün bir şekilde çalışması için tamamen suya batırılması gerekir. Hizmet arabalarınızı ne sıklıkta dışarı çıkarıp kullandığınıza bağlı olarak her ay düzenli su takviyesi yapmanız gerekebilir.

Bağlantıları Temizlemeyi İhmal Etmeyin!

Hizmet arabası akülerinin içindeki bağlantıları kaplayan herhangi bir korozyon ya da kir olmamalıdır. Eğer bu türden bir kirlenme varsa elektrikli hizmet arabalarının bakımı için basit bir temizlik solüsyonu oluşturarak temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunu düzenli olarak yapmanız, pillerinizin doğru bir şekilde şarj olması için uygun bağlantıları korumanıza yardımcı olur.

Lastiklerinizin Havasının Az Olmamasına Dikkat Edin!

Elektrikli hizmet arabası onarımı için dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de lastiklerdir. Lastiklerinizi inceleyerek hava basınçlarını düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Hava basıncının düşük olduğunu fark ederseniz lastiklerinizi hemen hava ile doldurmanız önemlidir. Böylece lastiklerinizin hızlı bir şekilde aşınmasının önüne geçebilirsiniz.

Frenleri Yılda Bir Kez Kontrol Edin!

Elektrikli hizmet arabalarında bulunan frenler, çabuk aşınmaz. Ancak yine de frenlerinizi yılda en az bir kez kontrol ettirmeyi alışkanlık hâline getirmeniz önem arz eder. Fren balataları, kampana ve kabloların doğru bir şekilde çalışması için denetlenmesi gerekir. Eğer bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız firmamızla iletişime geçebilir, elektrikli hizmet arabalarının bakımı için TRAGGER uzmanlığından yararlanabilirsiniz.

Yılda Bir Profesyonel Bakım Yaptırın!

Kendi başınıza araçlarınıza ne kadar dikkatli bir şekilde bakım yaparsanız yapın, bir uzman desteği almazsanız gözden kaçırdığınız detaylar elbette ki olacaktır. Bu nedenle yılda bir defa elektrikli hizmet arabalarının bakımı için uzman servis desteği almayı ihmal etmemeniz tavsiye edilir. TRAGGER ailesi olarak araçlarınızın periyodik bakımlarını büyük bir titizlikle gerçekleştirmekteyiz. Siz de firmamızdan bakım hizmeti alarak araçlarınızın yaşayabileceği olası sorunların önüne rahatlıkla geçebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://tragger.com.tr/blog/detail/elektrikli-hizmet-araclarinin-sogutma-sistemleri/ linkinden ulaşabilirsiniz.