AnasayfaFabrika Güvenliği İçin Alınabilecek Önlemler

Fabrika Güvenliği İçin Alınabilecek Önlemler

Basın Bültenleri
Fabrika Güvenliği İçin Alınabilecek Önlemler

Fabrika güvenliği, herhangi bir sorun yaşamadan işlerin ilerlemesi için son derece önemli bir konudur. Çünkü güvenlik eksiklerinden dolayı hataların ortaya çıkması durumunda büyük sorunlarla karşılaşılabilir. Bu noktada fabrikada güvenli bir ortam yaratılmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu yazıyı okuyarak fabrika güvenliği için önlemler konusunda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Fabrikalarda İş Güvenliğinin Önemi

Yaşanan iş kazalarından dolayı çalışanların yaralanması ya da vefat etmesi, fabrika güvenliği için önlemler konusuna dikkat çekmenin önemini göstermektedir. İSG olarak ortaya çıkan bu kavram, çalışanların güvenliği için uygulama ve incelemeleri içerir. İlgili mevzuat, kanun ve yönetmeliklere göre de desteklenir. Fabrikalarda iş güvenliğinin önemi için aşağıda yer alan maddelere göz atabilirsiniz.

  • Çalışanların kazalara maruz kalma durumunu en aza indirir.
  • Sağlıklı bir çalışma ortamı sunar.
  • İş ve işçi uyumu sağlar.
  • Tehlikeli durumları ortadan kaldırır ya da minimum seviyeye indirir.
  • Olası maddi ve manevi sorunları yok eder.
  • Çalışma verimliliğinin artmasına yardımcı olur.

Çalışanların fabrikada hem mental hem de fiziksel açıdan güvenliğini sağlamak oldukça önemlidir. İş güvenliği, olası iş kazalarını en aza indirdiği için işçilerin hayatını riske atmaz. Aynı zamanda meslek hastalıkları ve iş kazaları, işveren açısından maddi kayıp anlamına gelir. Bu durumun önüne geçmek için iş güvenliğinin sağlanması önem arz eder. İşveren ve çalışanlar, güvenli bir iş yeri için birlikte çalışmaya özen göstermelidir.

Yenilikçi Teknolojilerin Kullanılması

Teknolojinin gelişmesi, olası iş kazaların en aza inmesi için birtakım fırsatların ortaya çıkması anlamına gelir. Dolayısıyla fabrikada kullanılacak her türlü aracın son teknolojilere uygun olması önemlidir. Fabrika güvenliği için önlemler değerlendirildiğinde yeni teknolojileri ihtiyaca uygun şekilde kullanmak mümkündür.

Elektrikli araçlar, aynı zamanda işlerin de çok daha hızlı bir şekilde ilerlemesine olanak tanır. TRAGGER tarafından satışa sunulan fabrika içi taşıma araçları ile fabrikanızda güvenliği sağlamanız mümkündür. Donanımlı biçimde üretilen bu araçlar, ihtiyacınıza uygun modellere sahiptir.

TRAGGER bünyesinde bulunan elektrikli fabrika araçları seçenekleri oldukça fazladır. Yüksek performansa sahip, sessiz ve kolay biçimde kullanılan bu araçları gönül rahatlığıyla satın almanız mümkündür. Örneğin; LC-S700 ve QD-S700 fabrika içi taşıma aracı, tercih edebileceğiniz modeller arasındadır. Her iki aracın da farklı özellikleri mevcuttur.

LC-S700 modeli ile geniş bir yükleme alanına sahip olabilirsiniz. Güvenli sürüş sağlayan bu araçla işlerinizi çok daha kolay ve hızlı biçimde halletmeniz mümkündür. QD-S700 modeli ise taşıma ve çekme işlerine uygun olacak şekilde üretilmiştir. Aracın aküsü bittiğinde son derece pratik bir biçimde değiştirilebilir. Markamız tarafından satışa sunulan her model, yüksek bir performansa sahiptir.

Elektrikli Hizmet Araçlarının Fabrika Güvenliğine Etkisi

Fabrikalarda kullanılan taşıma araçları, çalışanlara verilen doğru bir eğitim sayesinde iş yerine büyük faydalar sağlar. Fabrikada güvenliği sağlama noktasında söz konusu araçların avantajları için aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

  • Ağır eşyaların kaldırılıp indirilmesi esnasında çalışanların sakatlanmasına engel olur.
  • Bakım ve onarımı son derece kolaydır. Bu sayede ilgili araçta herhangi bir sorun çıksa bile en kısa sürede çözüm bulunabilir.
  • Maliyetlerinin az olması, fabrika güvenliği için önlemler noktasında diğer konulara bütçe ayrılmasına olanak tanır.

Sonuç olarak iş güvenliği söz konusu olduğunda elektrikli hizmet araçlarının olumlu etkileri oldukça fazladır. Dilerseniz siz de kaliteli hizmet araçlarını TRAGGER üzerinden satın alarak çalışanlarınızın çok daha güvenli bir ortamda işini yapmasına olanak sağlayabilirsiniz. Firmamız bünyesinde satışa sunulan her araç, fabrika güvenliğini sağlamak adına uygun ortamlarda kaliteli bir biçimde imal edilmiştir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Düzenlemelerine Uyum

Her fabrika, çalışanlarının güvenliğini sağlama konusunda yasal olarak zorunludur. İSG düzenlemeleri ile fabrika, çalışanlarını olası sorunlara karşı koruyabilir. Bu noktada güvenliği artırmak açısından birtakım önlemler alınabilir. Fabrika güvenliği için alınabilecek önlemler genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Risk Analizi: İlk olarak fabrikada ortaya çıkabilecek sorunlara karşı risk değerlendirmesinin yapılması gerekir. Bu analizler, olası riskleri ve bunların etkisini ortaya çıkarır.
  • İş Ekipmanı Kontrolü: Fabrikada kullanılan her türlü ekipmanın düzenli aralıklarla kontrol edilmesi önem arz eder. Bu durum, tehlikeli durumların önceden ortaya çıkmasına yardımcı olur ve bu sayede gerekli önlemler alınabilir.
  • Acil Durum Planı: Her iş yerinde birtakım acil durumların ortaya çıkması mümkündür. Dolayısıyla tüm fabrikaların acil durumlara karşı hazırlıklı olması gerekir. Yangın, doğal afetler ve hastalıklar bu acil durumlara örnek olarak gösterilebilir.
  • İş Güvenliği Denetimi: İş güvenliğinin düzenli periyotlarla takip edilmesini içerir. Potansiyel sorunların önüne geçilmesi için söz konusu denetimlerin titiz bir biçimde yapılması son derece önemlidir.
  • İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunları: Ulusal ve uluslararası olarak hazırlanan iş sağlığı ve güvenliği kanunlarına uygun bir biçimde davranılması gerekir.

Yukarıdaki yer alan maddelerin yanı sıra güvenlik eğitimi de çalışanlara mutlaka verilmelidir. Çalışanların iş yerindeki olası riskleri öğrenmesi mühimdir. Aynı zamanda bu risklere karşı ne gibi önlemler alınacağına dair de işçilere dersler verilmelidir. Fabrika güvenliği için önlemler alındığı takdirde iş yerindeki risklerin azaltılması mümkün hâle gelir.

Güvenlik Yönetim Sistemlerinin Uygulanması

GYS, yani güvenlik yönetim sistemleri, bir organizasyonun varlıklarını korumak açısından tasarlanan sistemlere verilen isimdir. İlgili kavram, genel olarak aşağıdaki gibi pek çok yönetimi kapsar:

  • Güvenlik politikalarının belirlenmesine yardımcı olur ve hedefler doğrultusunda söz konusu politikaların gerçekleştirilmesine olanak tanır.
  • Fabrikadaki risklerin tanımlanmasını sağlar. Olası risklere karşı en uygun stratejileri belirler.
  • Organizasyonun işlerini sürdürmesine imkân sunar..
  • Çalışanların doğal ve beşeri acil durumlar ile başa çıkmasına yardımcı olur.
  • Güvenlik performansının izlenmesi ve değerlendirmesi için uygun bir çerçeve hazırlar.

Fabrika güvenliği için önlemler konusunda GYS, güvenlik performansının iyileştirilmesine olanak sağlar. Bunun yanı sıra yasal gereklilik ve müşteri güvenliği için stratejilerin belirlenmesine de yardımcı olur.

Çalışan Eğitimi ve Katılımı

Fabrika güvenliği için önemli olan noktalardan biri, eğitim ve çalışan katılımıdır. İş yerinde meydana gelen hataların büyük bir kısmı insanlardan kaynaklanır. Bu nedenle çalışanların mutlaka iş güvenliği konusunda iyi bir eğitim alması gerekir.

Önceki yazımıza https://tragger.com.tr/blog/detail/elektrikli-hizmet-araclarinin-gelecegi/ linkinden ulaşabilirsiniz.