Fabrikalarda Kullanılan Taşıma Araçları
Fabrika içi elektrikli taşıma araçları, zaman ve iş gücü tasarrufu başta olmak üzere birçok avantaj sağlar. Kullanılacak araçların türleri ve kapasiteleri, iş çeşitliliğine göre belirlenir. Elektrikli araç kullanımı, fabrikalarda işlerin pratik şekilde tamamlanabilmesi için bir hayli önemlidir. Araçların güçlü yapısı, güvenli kullanım adına da son derece iyi bir deneyim yaşatır.
Fabrika içinde kullanıma oldukça uygun olan Pro Serisi araçlarımız; taşıma, kaldırma ve çekme gibi pek çok ihtiyacı gidermektedir. Çevreyle dost olan ve tamamen elektrikle çalışan modeller, rahat kullanım özellikleriyle dikkatleri üzerine çeker. Performans ve konfor anlamında üst düzey bir kullanım olanağı vadeden araçlar, oldukça etkileyici bir görüntüye de sahiptir.
Elektrikli Taşıma Araçları
Elektrikli fabrika içi taşıma araçları, kullanım açısından geniş bir alana sahiptir. Fabrika içi, havalimanı, tatil köyleri ve site içi kullanımlarda güvenli ve etkili bir deneyim sunmaktadır. TRAGGER araçlar, yol şartlarının tamamına uyum sağlar. Bu noktada konfor seviyesinin bir hayli yüksek olduğunu söylemek mümkündür. Mühendislik aşamasında titiz çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan modeller, tasarımlarıyla ödüle layık görülmüştür.
Genel olarak fabrika içi kullanımda tercih edilen TRAGGER Pro serisi araçlarımız, yüksek manevra kabiliyetine sahiptir. LC-S700 dönüş yarıçapı 3,7 m, QD-S700 dönüş yarıçapı ise 3,2 m’dir. Bu sayede araçlar, dar alanlarda da yüksek performansla çalışabilir.
Forklift Kantarları
Elektrikli araç türleri arasında yer alan forkliftler için kantarlar sayesinde veri yönetimi kolaylaşır. Tartım işlemlerinin pratik şekilde yapıldığı ve etiketleme gibi uygulamalarla entegre edilen forklift kantarları, işleri fazlasıyla hızlandırır. İlgili araçların kurulum sürecinin pratik olması ve forkliftler arası taşınabilmesi çalışanları rahat ettirir.
Terminal sisteminin kullanıcıya göre özelleştirildiği forklift kantarları, ihtiyaca göre son hâlini alır. Barkod seçeneklerinin terminal içinde yer alması son derece önemlidir. Okutulan barkodların ait olduğu ürün detayları, ekranda hemen görünür. Belirlenen bilgiler ise hızlıca transfer olanağı sunar. Ayrıca ölçümlerin verimli bir şekilde tamamlanması da forklift kantarlarının faydalarını katlar.
Makaslı Platform Kantarı
Fabrikalarda kullanılan taşıma araçları üzerine eklenebilen makaslı platform kantarı, işlerin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Tek hidrolik silindir sayesinde kolay manevralar ile kaldırılabilen platform, verimli çalışma oranını direkt olarak yükseltir. Hidrolik silindir borular ve krom kaplamalı miller aracılığıyla üretilen platform kantarı, çelik makasıyla seviye atlatır.
Terazili İstif Makinesi
İstif makineleri, iş akışında ürünlerin yerleştirilmesine olanak sağlar. Yük taşınan kısımların montajı hassas ve güvenli bir biçimde tamamlanır. Yüklerin ağırlıkları, elektrikli ve terazili istif makinesiyle kontrol edilir. Bilgiler ise sisteme kolayca aktarılır. Kablolar koruma altına alınarak makine üzerine sabitlenir.
Transpalet Kantarları
Transpalet kantarı, ürünlerin hem taşınmasını hem de tartılmasını pratikleştirir. Fabrikalarda gerçekleştirilen faaliyetler, böylece hız kazanabilir. Mobil kullanıma uyumlu olan ve endüstriyel alanda da yoğun şekilde kullanılan transpalet kantarlarının kapasitesi oldukça yüksektir. Paslanmaz çelikten üretilen modellerin bataryası da uzun süre kullanılabilir. Tartılan ürünlerin kayıtları ise sisteme doğrudan gönderilebilir.
Çift Kirişli Gezer Köprülü Vinç
Elektrikli araç türleri içinde yer alan vinç modeli, kapasite olarak ihtiyaca göre artırılabilir. Köprü aks açıklığı uzun olan alanlarda kullanılır. Fazla ağırlığa sahip yükler için açık şekilde kaldırma yöntemleri bulunur. Sertifikalı ekipman ve malzemeler kullanılarak kaldırma, yürütme ve kiriş alanları ayarlanmaktadır.
Konveyörler
Sabit bir hat üzerinden yük taşımak için konveyörler kullanılır. Konveyörler, yükün havadan ya da yerden herhangi bir noktaya taşınmasını sağlar. Kapalı devre sistemiyle çalışan konveyörler, yeteri kadar akış hacminin olduğu durumlarda tercih edilir.
Fabrikanızda Neden Elektrikli Araçları Tercih Etmelisiniz?
İş verimliliği noktasında elektrikli araçları tercih etmeniz tam kapasite çalışabilmenize katkıda bulunur. Özellikle ağır yüklerin güvenli hâlde taşınması, risklerin ortadan kaldırılmasının önünü açar. Birçok kez belli bir noktadan diğerine sürekli gidip gelmek yerine elektrikli araçlarla yüksek miktarda taşıma yapabilirsiniz. Fabrikalarda kullanılan taşıma araçları sayesinde elde edeceğiniz avantajlar şu şekilde sıralanabilir:
- İş yükünüz fazlasıyla hafifler.
- İşletme maliyetleriniz büyük oranda azalır.
- Ergonomik şekilde tasarlanan yolcu ve sürücü koltuğuyla konfor düzeyi artar.
- Titreşimin azalmasını destekleyen koltuklar sayesinde yorgunluk minimum seviyeye iner.
- Çelik konstrüksiyon kabin, 4 tekerli araç ve hidrolik fren sistemi güvenliği yükseltir.
- Li-ion batarya ve özel yazılım ile enerji tüketimi ve performans dengelidir.
- Yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran avantajıyla hızlı bilgi akışı yapılır.
Elektrikli araçlar, her şartta üstün performans alınmasına olanak sağlar. Araçların donanımları, elde edeceğiniz faydaların da artmasına olanak sunar. Söz konusu araçların özellikleri için aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.
- Çift salıncaklı ön süspansiyon
- Özel olarak tasarlanan ön aks sistemi
- Sürücü varlık sensörü
- Özel üretim ortopedik koltuklar
- Eğimli alanlarda kalkış desteği
- Güvenlik bariyerleri
- FM radyo ve MP3 Player
- Çeki demiri
- Hava soğutmalı disk frenler
- 240-360 Ah kurşun asit batarya
- 400 Ah Li-ion batarya
- 13.55 kW motor gücü
Fabrikalarda kullanılan taşıma araçları, yukarıda yer alan teknik özellikler sayesinde üstün bir taşıma deneyimi vadeder. Siz de TRAGGER araçları tercih ederek son derece güvenli bir kullanım sağlayabilirsiniz.
Elektrikli Araçların Kullanım Alanları
Tamamen elektrik yardımıyla çalışan çevre dostu TRAGGER araçlar ile fabrikalarınızda meydana gelen değişimin etkilerini yakından hissedebilmeniz mümkün. Siz de tesisleriniz için aktif şekilde kullanıma elverişli modellerimizi inceleyerek sektörünüze göre araçların dönüşümünü tamamlayabilirsiniz. Söz konusu elektrikli araçlar, son derece geniş bir kullanım alanına sahiptir. İşte o alanlar:
- Tıbbı atık toplama
- Kompost taşıma
- Damperli kasa seçeneği
- Çöp damperi üst yapısıyla çöp toplama
- Kapalı veya açık kasayla yük taşıma
- Peyzaj ve bahçe bakımı
- Fabrika ve tesis içinde kargo dağıtımı
Fabrikalarda kullanılan taşıma araçları, ihtiyaç duyulduğunda pek çok alana rahatlıkla uyum sağlayabilir. Eklenecek parça ve donanımlar ile aracın arka bölümünü isteğe bağlı olarak açık ya da kapalı şekilde kullanabilirsiniz. Elektrikli araçlar, üstün mekanik bütünlükle optimum performansı bir arada sunarak işinize uzmanlık katmaktadır. Ayrıca artırılabilen şasi boyu sayesinde araçların yükleme kapasitesi genişletilebilir.
Pro serisi modellerimiz, 180 derecelik geniş görüş açısı çalışma performansını pozitif yönde geliştirir. Hıza duyarlı elektrik desteği, hakimiyeti pratik hâle getirir. Araçlar, 25 km/s azami hızıyla 3,7 metre dönüş yarıçapına ve 700 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahiptir.
TRAGGER Transfer serisi kasasız araçlarımız; 4+2, 2+2, 4+0 ve 2+0 kişilik gibi taşıma kapasitesine sahiptir. 4.1 dönüş yarıçapıyla 24 km/s hıza ulaşabilir. Transfer serisi kasalı modellerimiz, 750 kilograma kadar yük taşıyabilir. 24 km/s azami hız ve 4,1 metre dönüş yarıçapı özelliklerini taşır.
TRAGGER ailesi olarak etkileyici tasarıma sahip modellerin yer aldığı Transfer ve Pro serilerimizle sizlere kusursuz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra gereksinimlerinizi de göz önünde bulundurup alternatifler sunarak işinize en uygun olan modeli seçmenize yardımcı oluyoruz. Dilerseniz fabrikalarda kullanılan taşıma araçları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Önceki yazımıza https://tragger.com.tr/blog/detail/33-uluslararasi-konaklama-ve-agirlama-ekipmanlari-ihtisas-fuari-anfastayiz-2/ linkinden ulaşabilirsiniz.